Szabatowe risotto, gnocchi, caponata sycylijska, wątróbka po wenecku, policzki wołowe, a na deser torta caprese, tiramisu, pizza di beride i frittole to tylko część listy specjałów serwowanych na DNIACH KUCHNI ZYDÓW WŁOSKICH W WARSZAWIE. Przewodnikiem po kuchni Żydów włoskich podczas degustacji będzie Bartek Kieżun – dziennikarz kulinarny i bloger związany z magazynem Kukbuk, znany jako Krakowski Makaroniarz, autor książki „Italia do zjedzenia.
Przygotowane dania z pewnością rozgrzeją kubki smakowe przybyłych gości i przeniosą ich wprost do słonecznej Italii.
Jeśli jeszcze się wahacie to nie warto, bo ten weekend to będzie uczta nie tylko dla ciała, ale również dla ducha dzięki Polin Music Festiwal Roots'n'Fruits. Wystąpią m.in. Synfonia Varsovia, David Krakauer i Michael Guttman.
Wstęp do restauracji i na wydarzenie jest bezpłatny i nie wymaga zakupu biletu do muzeum.
Data: 16-18.02.2018
Adres: Restauracja BESAMIM, Anielewicza 6, Warszawa (Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN)
Link: https://www.facebook.com/events/583456765368068/
O BESAMIM
Restauracja znajduje się w nowoczesnym wnętrzu Muzeum Historii Żydów Polskich i oferuje przede wszystkim dania polskiej oraz izraelskiej kuchni żydowskiej. Przygotowywane potrawy powstają wyłącznie na bazie sezonowych składników wysokiej jakości, a atrakcyjna cena dań wynika z samoobsługowej formuły lokalu. Menu jest serwowane przez obsługę w formie bufetu, tak by każdy w wygodny sposób i bez skrępowania mógł wybrać jedzenie, na które ma ochotę. Przestrzeń restauracyjna znajduje się na poziomie 0, po wejściu do Muzeum wystarczy skręcić w prawo, przejść do końca obok przeszklonej ekspozycji synagogi z Gwoźdźca, a następnie skręcić w lewo. Jasna i przestronna sala jest doskonale widoczna z korytarza.
All rights reserved 2013 - 2024; Deweloper Ads-Center.NET